Tanden bleken Zaandam

Tanden bleken bij KT3 in Zaandam

Veilig uw tanden bleken in Zaandam met als resultaat natuurlijke en witte tanden: het is mogelijk met de methode die tandartspraktijk KT3 hanteert. Thuis bleken onder begeleiding van professionele tandartsen met ervaring. U heeft na onze behandelingen weer een stralende lach. Tanden bleken en witter maken is één van onze expertises. Tijdens uw eerstvolgende controle-afspraak kunt u al vrijblijvend advies ontvangen van onze ervaren tandartsen in Zaandam.

 1. Natuurlijk wit resultaat
 2. Tandarts met een specialisatie in cosmetische tandheelkunde
 3. 100% veilig
Tanden na bleken

Tanden laten bleken in Zaandam

Tanden witter maken bij KT3 in Zaandam

Steeds meer mensen maken de keuze voor een zelf bleekbehandeling om zo hun tanden een paar tinten witter te maken. Hoewel de optie om zelf tanden te bleken met een thuisbleekkit steeds populairder is, raden wij dit zonder professionele begeleiding ten zeerste af. Uit onderzoek is gebleken dat thuis tanden bleken zonder de benodigde hulp, slechte resultaten oplevert en niet veilig is voor uw gebit.

We maken bij tandartspraktijk KT3 in Zaandam gebruik van een gezonde combinatie van professionele begeleiding en advies. Deze passen wij toe op bleekbehandelingen voor thuis om de beste resultaten te garanderen.

Tanden na bleken
Tanden na bleken

Tanden thuis bleken: advies en begeleiding in de tandartspraktijk

Voordat de tandarts de procedure start, stelt hij vast welke kleur uw tanden van nature zijn en bespreekt hij met u wat de gewenste tint moet worden. U krijgt voorafgaand aan de behandeling te zien hoe uw gebit eruit komt te zien. Tanden kunnen ook gebleekt worden in combinatie met kronen of bruggen.


Vervolgbehandelingen thuis

Voor de behandelingen krijgt u op maat gemaakte bleeklepels mee naar huis. Ook wordt u voorzien van professionele en veilige bleekgel. De tandarts legt u alles uit over het gebruik en de combinatie van de lepels en gel. Vervolgens gaat uzelf (thuis) de behandeling starten. Tanden bleken in Zaandam resulteert in een gebit met witte en natuurlijke tanden.


Kosten tanden bleken

De kosten van het bleken van uw tanden in Zaandam worden, evenals andere tandheelkundige behandelingen, vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Wél spelen er een paar factoren mee die de kosten kunnen beïnvloeden. Op basis van de gebitssituatie en het aantal nodige behandelingen kunnen de prijzen van een bleekbehandeling variëren. Benieuwd naar de mogelijkheden? Laat u tijdens de periodieke controle bij KT3 in Zaandam adviseren door onze specialist. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.


Tanden bleken bij tandarts

Tanden bleken bij de tandarts kan ook. De tandarts gebruikt waterstofperoxide om uw tanden witter te maken. Beide methodes zijn effectief, zowel thuis uw tanden bleken als uw tanden bleken bij de tandarts, het zal resulteren in wittere tanden. Toch zitten er een aantal verschillen in:

 • De kosten, tanden bleken bij de tandarts is vaak iets prijziger aangezien de tandarts meer werk verricht.
 • De methode, thuis uw tanden bleken doet u zelf met een kit. De tandarts gebruikt een bepaald stofje welke u zelf niet kunt en mag gebruiken.
 • Wittere tanden, uw tanden bleken bij de tandarts is minder effectief.
 • De duur, thuisbleken duurt gemiddeld 7 tot 12 dagen. Uw tanden laten bleken bij de tandarts duurt gemiddeld anderhalf uur.

Nieuwe patiënten zijn welkom!

Tanden bleken in Zaandam? Nieuwe patiënten zijn van harte welkom: bij ons komt u niet op een wachtlijst te staan!
Schrijf u in bij onze praktijk en maak kennis met uw vriendelijke en vakkundige tandarts.


Veelgestelde vragen over tanden bleken

Als ervaren tandartspraktijk met een specialisatie in cosmetische tandheelkunde komen we vaak dezelfde vragen tegen over het tanden bleken in Zaandam. U vindt hier antwoord op de meest gestelde vragen. Staat uw vraag hier niet tussen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen u graag!

Ieder gebit heeft een eigen natuurlijke kleur. Gele tanden zijn dan ook zeker niet een teken van een ongezond gebit. De ene persoon heeft nu eenmaal wittere tanden dan de andere persoon. Naarmate u ouder wordt, kleuren uw tanden donkerder. Daarnaast spelen kleurstoffen in voedingsmiddelen een rol bij het verkleuren van tanden.

We raden patiënten af om zonder begeleiding zelf aan de slag te gaan met het bleken van de tanden. Hoewel dit een verleidelijke keuze is, vallen de resultaten vaak tegen en is de veiligheid niet gewaarborgd.

In de praktijk bespreekt u met de tandarts de gewenste kleur en neemt u samen het behandelproces door. Voor de bleekbehandelingen maken we speciale lepels op maat die u combineert met een professionele bleekgel. Hiermee bereiken we de beste resultaten waar u langdurig plezier van zult hebben.

Hoe uw tanden er na de bleekbehandeling(en) uit komen te zien, is afhankelijk van de basiskleur van uw gebit. Na de bleekbehandeling kan het zijn dat uw tanden na een aantal jaren weer beginnen te verkleuren. Een goede mondhygiëne is altijd belangrijk. Ook eet- en drinkgewoonten spelen een rol bij het verkleuren van uw gebit, net als roken. Eventueel kunt u de behandeling om de paar jaar herhalen om uw witte gebit te behouden.

Een bleekbehandeling onder begeleiding van de tandarts is absoluut veilig voor uw gebit. Bleken beschadigt de tanden niet. De beschermende werking van uw speeksel zorgt ervoor dat het glazuur zich herstelt. Ook het poetsen met een fluoridetandpasta draagt bij aan de bescherming van uw tanden.

Over het algemeen wordt cosmetische tandheelkunde niet vergoed door zorgverzekeraars. Een mogelijke vergoeding is echter afhankelijk van uw verzekeringsmaatschappij en het pakket waar u voor gekozen heeft. Om zeker te weten of uw behandeling vergoed wordt, raden we aan even contact op te nemen met uw verzekeraar. Zo weet u van tevoren precies waar u aan toe bent.

Tanden bleken kan vlekken op de tanden wel minder zichtbaar maken, maar bij aanslag of tandsteen is het aan te raden eerst een afspraak te maken bij de mondhygiënist. Door middel van een gebitsreiniging kan de aanslag verwijderd worden. Uiteraard kunt u er wel voor kiezen daarna uw tanden ook te laten bleken.

Om de behandeling optimaal te laten werken raden we u aan om 24 uur na de behandeling niet te roken en geen voedingsmiddelen te nuttigen die de tanden kunnen verkleuren. Denk hierbij aan:

 • Koffie en thee
 • Rode wijn
 • Cola
 • Zure vruchten en vruchtensappen

Vraag uw tandarts na de behandeling gerust om advies als u niet zeker bent wat u wel en niet mag eten of drinken.


Maak een afspraak

Wilt u meer weten over het bleken van tanden of bent u benieuwd hoe we uw gebit een opfrisser kunnen geven? Onze specialist geeft u graag advies tijdens de periodieke controle. Maak een afspraak of bel ons via de onderstaande knoppen.

Wij zitten ook in de buurt van:

Amsterdam NoordAssendelftKoog aan de ZaanKrommenieLandsmeerOostzaanPoelenburg – WesterkoogWesterwatering – Westzaan – WestzijdeWijdewormerWormerWormerlandWormerveerZaandamZaandijkZaanstad

KT3 Tandartsen in Zaandam is aangesloten bij Ivoren Kruis
Tandartspraktijk KT3 in Zaandam is aangesloten bij KNMT