Tanden bleken Poelenburg (Zaandam)

Tanden bleken bij KT3 tandartsenpraktijk

Wilt u professioneel uw tanden laten bleken, voor een helder wit resultaat, op 5 minuten rijden van Poelenburg? Dit kan bij KT3 tandartsenpraktijk met tanden bleken thuis onder begeleiding van een ervaren tandarts. Uw tanden laten bleken is een manier waarop u een stralende glimlach kunt krijgen met natuurlijk witte tanden. Tanden bleken is onze specialiteit. Laat u de volgende keer dat u een afspraak maakt gratis adviseren door een ervaren tandarts dichtbij Poelenburg.

  1. Natuurlijk wit resultaat
  2. Tandarts met een specialisatie in cosmetische tandheelkunde
  3. 100% veilig
Tanden na bleken

Tanden laten bleken in Zaandam

Tanden witter maken bij KT3 tandartsenpraktijk dichtbij Poelenburg

Steeds meer mensen kiezen voor bleken om hun tanden witter te maken. Sommige mensen kopen thuisbleeksets, maar deze raden wij niet aan. Studies hebben aangetoond dat thuisbleken zonder advies van een ervaren tandarts geen goede resultaten oplevert en niet altijd veilig is voor uw tanden.

Bij KT3 Tandartsenpraktijk in de buurt van Poelenburg geven we praktisch en deskundig advies om het beste resultaat te bereiken met een bleekbehandeling voor thuis.


Tanden thuis bleken: advies en begeleiding in de tandartspraktijk

Voor aanvang van de behandeling bepaalt uw tandarts de natuurlijke kleur van uw tanden en bespreekt samen met u de gewenste kleur. Wij informeren u vooraf over de kleur van uw gebit na de behandeling.


Vervolgbehandelingen thuis

Voorafgaand aan de tandenbleekbehandeling ontvangt u een speciale op maat gemaakte lepel. Gebruik deze met de professionele bleekgel. Uw tandarts zal u zorgvuldig uitleggen hoe u de lepel en gel moet gebruiken. Wanneer u vervolgens thuis met de behandeling begint, worden uw tanden natuurlijk witter.


Kosten tanden bleken

Net als bij conventionele tandheelkundige zorg worden de kosten van het bleken van tanden bepaald door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Verschillende factoren zijn echter van invloed op de kosten. De prijs van het bleken is afhankelijk van de conditie van uw tanden en het aantal keren dat u ze wilt bleken. Bent u geïnteresseerd in de keuzes? Vraag tijdens de periodieke controle advies aan onze experts van KT3 tandartsenpraktijk over tanden bleken in Poelenburg. Zo komt u niet voor onvoorziene kosten te staan.


Nieuwe patiënten zijn welkom!

Tanden bleken in Poelenburg? Nieuwe patiënten zijn van harte welkom: bij ons komt u niet op een wachtlijst te staan!
Schrijf u in bij onze praktijk en maak kennis met uw vriendelijke en vakkundige tandarts.


Veelgestelde vragen over tanden bleken

Als ervaren tandartspraktijk met een specialisatie in cosmetische tandheelkunde komen we vaak dezelfde vragen tegen over het bleken van tanden. U vindt hier antwoord op de meest gestelde vragen over tanden bleken in Poelenburg. Staat uw vraag hier niet tussen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen u graag!

Ieder gebit heeft een eigen natuurlijke kleur. Gele tanden zijn dan ook zeker niet een teken van een ongezond gebit. De ene persoon heeft nu eenmaal wittere tanden dan de andere persoon. Naarmate u ouder wordt, kleuren uw tanden donkerder. Daarnaast spelen kleurstoffen in voedingsmiddelen een rol bij het verkleuren van tanden.

We raden patiënten af om zonder begeleiding zelf aan de slag te gaan met het bleken van de tanden. Hoewel dit een verleidelijke keuze is, vallen de resultaten vaak tegen en is de veiligheid niet gewaarborgd.

In de praktijk bespreekt u met de tandarts de gewenste kleur en neemt u samen het behandelproces door. Voor de bleekbehandelingen maken we speciale lepels op maat die u combineert met een professionele bleekgel. Hiermee bereiken we de beste resultaten waar u langdurig plezier van zult hebben.

Hoe uw tanden er na de bleekbehandeling(en) uit komen te zien, is afhankelijk van de basiskleur van uw gebit. Na de bleekbehandeling kan het zijn dat uw tanden na een aantal jaren weer beginnen te verkleuren. Een goede mondhygiëne is altijd belangrijk. Ook eet- en drinkgewoonten spelen een rol bij het verkleuren van uw gebit, net als roken. Eventueel kunt u de behandeling om de paar jaar herhalen om uw witte gebit te behouden.

Een bleekbehandeling onder begeleiding van de tandarts is absoluut veilig voor uw gebit. Bleken beschadigt de tanden niet. De beschermende werking van uw speeksel zorgt ervoor dat het glazuur zich herstelt. Ook het poetsen met een fluoridetandpasta draagt bij aan de bescherming van uw tanden.

Over het algemeen wordt cosmetische tandheelkunde niet vergoed door zorgverzekeraars. Een mogelijke vergoeding is echter afhankelijk van uw verzekeringsmaatschappij en het pakket waar u voor gekozen heeft. Om zeker te weten of uw behandeling vergoed wordt, raden we aan even contact op te nemen met uw verzekeraar. Zo weet u van tevoren precies waar u aan toe bent.

Tanden bleken kan vlekken op de tanden wel minder zichtbaar maken, maar bij aanslag of tandsteen is het aan te raden eerst een afspraak te maken bij de mondhygiënist. Door middel van een gebitsreiniging kan de aanslag verwijderd worden. Uiteraard kunt u er wel voor kiezen daarna uw tanden ook te laten bleken.

Om de behandeling optimaal te laten werken raden we u aan om 24 uur na de behandeling niet te roken en geen voedingsmiddelen te nuttigen die de tanden kunnen verkleuren. Denk hierbij aan:

  • Koffie en thee
  • Rode wijn
  • Cola
  • Zure vruchten en vruchtensappen

Vraag uw tandarts na de behandeling gerust om advies als u niet zeker bent wat u wel en niet mag eten of drinken.


Maak een afspraak

Wilt u meer weten over het bleken van tanden of bent u benieuwd hoe we uw gebit een opfrisser kunnen geven? Onze specialist geeft u graag advies tijdens de periodieke controle. Maak een afspraak of bel ons via de onderstaande knoppen.

Wij zitten ook in de buurt van:

Amsterdam NoordAssendelftKoog aan de ZaanKrommenieLandsmeerOostzaanPoelenburg – WesterkoogWesterwatering – Westzaan – WestzijdeWijdewormerWormerWormerlandWormerveerZaandamZaandijkZaanstad

KT3 Tandartsen in Zaandam is aangesloten bij Ivoren Kruis
Tandartspraktijk KT3 in Zaandam is aangesloten bij KNMT