Tanden bleken Wijdewormer

Tanden bleken bij KT3 tandartsenpraktijk

Veilig uw tanden bleken op slechte 15 minuten van Wijdewormer  met een natuurlijk wit resultaat: het kan dankzij de methode van tandartspraktijk KT3 met thuis bleken onder begeleiding van onze ervaren tandartsen. Zo zorgen we ervoor dat u weer stralend kunt glimlachen. Uw tanden witter maken is een van onze specialiteiten. Ontvang vrijblijvend advies tijdens uw eerstvolgende controle-afspraak met onze ervaren tandarts dichtbij Wijdewormer.

  1. Natuurlijk wit resultaat
  2. Tandarts met een specialisatie in cosmetische tandheelkunde
  3. 100% veilig

Tanden witter maken bij KT3 tandartsenpraktijk dichtbij Wijdewormer

Steeds meer mensen kiezen voor een bleekbehandeling om hun gebit een aantal tinten witter te maken. Hoewel sommigen ervoor kiezen zelf aan de slag te gaan met een thuisbleekkit, raden we dit ten zeerste af. Onderzoek toont aan dat thuis tanden bleken zonder de nodige begeleiding geen goede resultaten oplevert en bovendien niet altijd veilig is voor het gebit.

Bij KT3 tandartsenpraktijk in de buurt van Wijdewormer combineren we professionele begeleiding en advies in de praktijk met bleekbehandelingen voor thuis om de beste resultaten te bereiken.


Tanden thuis bleken: advies en begeleiding in de tandartspraktijk

Voordat hij met de behandeling begint, stelt de tandarts de natuurlijke kleur van uw tanden vast en bespreekt hij samen met u de gewenste tint. U krijgt vooraf te zien hoe uw tanden eruit komen te zien.


Vervolgbehandelingen thuis

Voor de bleekbehandelingen krijgt u op maat gemaakte lepels mee naar huis. Deze gebruikt u in combinatie met een professionele bleekgel. De tandarts legt u alles uit over het gebruik van de lepels en de gel. Vervolgens gaat u thuis aan de slag met de behandelingen. Het resultaat: een natuurlijk wit gebit.


Kosten tanden bleken

De kosten van tanden bleken zijn, net als reguliere tandheelkundige behandelingen, vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Wel spelen er verschillende factoren mee die de kosten beïnvloeden. Op basis van de gebitssituatie en het aantal nodige behandelingen kunnen de prijzen van een bleekbehandeling uiteenlopen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Laat u tijdens de periodieke controle bij KT3 in de buurt van Wijdewormer adviseren door onze specialist. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.


Nieuwe patiënten zijn welkom!

Nieuwe patiënten zijn van harte welkom: bij ons komt u niet op een wachtlijst te staan!
Schrijf u in bij onze praktijk en maak kennis met uw vriendelijke en vakkundige tandarts.


Veelgestelde vragen over tanden bleken

Als ervaren tandartspraktijk met een specialisatie in cosmetische tandheelkunde komen we vaak dezelfde vragen tegen over het bleken van tanden. U vindt hier antwoord op de meestgestelde vragen. Staat uw vraag hier niet tussen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen u graag!

Ieder gebit heeft een eigen natuurlijke kleur. Gele tanden zijn dan ook zeker niet een teken van een ongezond gebit. De ene persoon heeft nu eenmaal wittere tanden dan de andere persoon. Naarmate u ouder wordt, kleuren uw tanden donkerder. Daarnaast spelen kleurstoffen in voedingsmiddelen een rol bij het verkleuren van tanden.

We raden patiënten af om zonder begeleiding zelf aan de slag te gaan met het bleken van de tanden. Hoewel dit een verleidelijke keuze is, vallen de resultaten vaak tegen en is de veiligheid niet gewaarborgd.

In de praktijk bespreekt u met de tandarts de gewenste kleur en neemt u samen het behandelproces door. Voor de bleekbehandelingen maken we speciale lepels op maat die u combineert met een professionele bleekgel. Hiermee bereiken we de beste resultaten waar u langdurig plezier van zult hebben.

Hoe uw tanden er na de bleekbehandeling(en) uit komen te zien, is afhankelijk van de basiskleur van uw gebit. Na de bleekbehandeling kan het zijn dat uw tanden na een aantal jaren weer beginnen te verkleuren. Een goede mondhygiëne is altijd belangrijk. Ook eet- en drinkgewoonten spelen een rol bij het verkleuren van uw gebit, net als roken. Eventueel kunt u de behandeling om de paar jaar herhalen om uw witte gebit te behouden.

Een bleekbehandeling onder begeleiding van de tandarts is absoluut veilig voor uw gebit. Bleken beschadigt de tanden niet. De beschermende werking van uw speeksel zorgt ervoor dat het glazuur zich herstelt. Ook het poetsen met een fluoridetandpasta draagt bij aan de bescherming van uw tanden.

Over het algemeen wordt cosmetische tandheelkunde niet vergoed door zorgverzekeraars. Een mogelijke vergoeding is echter afhankelijk van uw verzekeringsmaatschappij en het pakket waar u voor gekozen heeft. Om zeker te weten of uw behandeling vergoed wordt, raden we aan even contact op te nemen met uw verzekeraar. Zo weet u van tevoren precies waar u aan toe bent.

Tanden bleken kan vlekken op de tanden wel minder zichtbaar maken, maar bij aanslag of tandsteen is het aan te raden eerst een afspraak te maken bij de mondhygiënist. Door middel van een gebitsreiniging kan de aanslag verwijderd worden. Uiteraard kunt u er wel voor kiezen daarna uw tanden ook te laten bleken.

Om de behandeling optimaal te laten werken raden we u aan om 24 uur na de behandeling niet te roken en geen voedingsmiddelen te nuttigen die de tanden kunnen verkleuren. Denk hierbij aan:

  • Koffie en thee
  • Rode wijn
  • Cola
  • Zure vruchten en vruchtensappen

Vraag uw tandarts na de behandeling gerust om advies als u niet zeker bent wat u wel en niet mag eten of drinken.


Maak een afspraak

Wilt u meer weten over het bleken van tanden of bent u benieuwd hoe we uw gebit een opfrisser kunnen geven? Onze specialist geeft u graag advies tijdens de periodieke controle. Maak een afspraak of bel ons via de onderstaande knoppen.

Wij zitten ook in de buurt van:

Amsterdam NoordAssendelftKoog aan de ZaanKrommenieLandsmeerOostzaanPoelenburg – WesterkoogWesterwatering – Westzaan – WestzijdeWijdewormerWormerWormerlandWormerveerZaandamZaandijkZaanstad

logo_ivoren_kruis
logo_knmt