Tanden bleken Wijdewormer

Tanden bleken bij KT3 tandartsenpraktijk

Op slechts 15 minuten van Wijdewormer kunt u veilig uw tanden laten bleken met als resultaat een natuurlijk en wit gebit. Dit wordt mogelijk gemaakt door de werkwijze van tandartsenpraktijk KT3, waarin thuis bleken onder begeleiding van ervaren tandartsen mogelijk is! Onze methodiek zorgt ervoor dat u weer stralend kunt glimlachen. Tanden bleken valt binnen onze expertise en is zelfs één van onze specialiteiten. U krijgt bij ons vrijblijvend advies van ervaringsdeskundige voor uw eerstvolgende controle-afspraak in de buurt van Wijdewormer.

  1. Natuurlijk wit resultaat
  2. Tandarts met een specialisatie in cosmetische tandheelkunde
  3. 100% veilig
Tanden na bleken

Tanden laten bleken in Zaandam

Tanden witter maken bij KT3 tandartsenpraktijk dichtbij Wijdewormer

Velen gingen u voor in de keuze voor een bleekbehandeling om hun gebit witter te maken en er zullen nog veel meer volgen. Hoewel sommigen de keuze maken om hun eigen tanden te bleken met een thuisbleekkit, raden wij dit af. Uit onderzoek is gebleken dat zelf tanden bleken ongunstige resultaten oplevert en zeer slecht is voor de veiligheid van uw gebit.

Bij KT3 tandartsenpraktijk in Wijdewormer combineren we deskundig advies en begeleiding, om zo in de praktijk met thuis bleekbehandelingen de beste resultaten te behalen.


Tanden thuis bleken: advies en begeleiding in de tandartspraktijk

Een tandarts zal voorgaand aan een behandeling de kleur van uw tanden vaststellen, vervolgens bespreekt hij met u wat uw gewenste tint is. Vooraf wordt duidelijk hoe uw tanden eruit komen te zien, u kunt het verschil zien.


Vervolgbehandelingen thuis

U krijgt van tevoren op maat gemaakte lepels mee naar huis. Deze lepels worden gebruikt in combinatie met professionele bleekgel. Hoe en wat de werkingen zijn, legt de tandarts u uit. Tot slot gaat u thuis over tot behandeling. Het resulteert in een natuurlijk wit gebit.


Kosten tanden bleken

De kosten voor tanden bleken zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), evenals reguliere tandheelkundige behandelingen. Wel worden de kosten bepaald op basis van diverse factoren. Het gebitssituatie en het aantal benodigde behandelingen bepalen uiteindelijk wat kosten zijn. Bent u benieuwd naar wat er allemaal mogelijk is? Tijdens onze periodieke controle bij KT3 in de buurt van Wijdewormer adviseren onze specialisten u graag. Op deze manier komt u nooit voor verrassingen te staan.


Nieuwe patiënten zijn welkom!

Tanden bleken in Wijdewormer? Nieuwe patiënten zijn van harte welkom: bij ons komt u niet op een wachtlijst te staan!
Schrijf u in bij onze praktijk en maak kennis met uw vriendelijke en vakkundige tandarts.


Veelgestelde vragen over tanden bleken

Als ervaren tandartspraktijk met een specialisatie in cosmetische tandheelkunde komen we vaak dezelfde vragen tegen over het bleken van tanden. U vindt hier antwoord op de meestgestelde vragen over tanden bleken in Wijdewormer. Staat uw vraag hier niet tussen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen u graag!

Ieder gebit heeft een eigen natuurlijke kleur. Gele tanden zijn dan ook zeker niet een teken van een ongezond gebit. De ene persoon heeft nu eenmaal wittere tanden dan de andere persoon. Naarmate u ouder wordt, kleuren uw tanden donkerder. Daarnaast spelen kleurstoffen in voedingsmiddelen een rol bij het verkleuren van tanden.

We raden patiënten af om zonder begeleiding zelf aan de slag te gaan met het bleken van de tanden. Hoewel dit een verleidelijke keuze is, vallen de resultaten vaak tegen en is de veiligheid niet gewaarborgd.

In de praktijk bespreekt u met de tandarts de gewenste kleur en neemt u samen het behandelproces door. Voor de bleekbehandelingen maken we speciale lepels op maat die u combineert met een professionele bleekgel. Hiermee bereiken we de beste resultaten waar u langdurig plezier van zult hebben.

Hoe uw tanden er na de bleekbehandeling(en) uit komen te zien, is afhankelijk van de basiskleur van uw gebit. Na de bleekbehandeling kan het zijn dat uw tanden na een aantal jaren weer beginnen te verkleuren. Een goede mondhygiëne is altijd belangrijk. Ook eet- en drinkgewoonten spelen een rol bij het verkleuren van uw gebit, net als roken. Eventueel kunt u de behandeling om de paar jaar herhalen om uw witte gebit te behouden.

Een bleekbehandeling onder begeleiding van de tandarts is absoluut veilig voor uw gebit. Bleken beschadigt de tanden niet. De beschermende werking van uw speeksel zorgt ervoor dat het glazuur zich herstelt. Ook het poetsen met een fluoridetandpasta draagt bij aan de bescherming van uw tanden.

Over het algemeen wordt cosmetische tandheelkunde niet vergoed door zorgverzekeraars. Een mogelijke vergoeding is echter afhankelijk van uw verzekeringsmaatschappij en het pakket waar u voor gekozen heeft. Om zeker te weten of uw behandeling vergoed wordt, raden we aan even contact op te nemen met uw verzekeraar. Zo weet u van tevoren precies waar u aan toe bent.

Tanden bleken kan vlekken op de tanden wel minder zichtbaar maken, maar bij aanslag of tandsteen is het aan te raden eerst een afspraak te maken bij de mondhygiënist. Door middel van een gebitsreiniging kan de aanslag verwijderd worden. Uiteraard kunt u er wel voor kiezen daarna uw tanden ook te laten bleken.

Om de behandeling optimaal te laten werken raden we u aan om 24 uur na de behandeling niet te roken en geen voedingsmiddelen te nuttigen die de tanden kunnen verkleuren. Denk hierbij aan:

  • Koffie en thee
  • Rode wijn
  • Cola
  • Zure vruchten en vruchtensappen

Vraag uw tandarts na de behandeling gerust om advies als u niet zeker bent wat u wel en niet mag eten of drinken.


Maak een afspraak

Wilt u meer weten over het tanden bleken in Wijdewormer of bent u benieuwd hoe we uw gebit een opfrisser kunnen geven? Onze specialist geeft u graag advies tijdens de periodieke controle. Maak een afspraak of bel ons via de onderstaande knoppen.

Wij zitten ook in de buurt van:

Amsterdam NoordAssendelftKoog aan de ZaanKrommenieLandsmeerOostzaanPoelenburg – WesterkoogWesterwatering – Westzaan – WestzijdeWijdewormerWormerWormerlandWormerveerZaandamZaandijkZaanstad

KT3 Tandartsen in Zaandam is aangesloten bij Ivoren Kruis
Tandartspraktijk KT3 in Zaandam is aangesloten bij KNMT