Cosmetische tandheelkunde

Cosmetische tandheelkunde bij KT3 in Zaandam

Een afgebroken tand of scheefstaand gebit kan uw oogopslag flink beïnvloeden. Met cosmetische tandheelkunde verhelpt tandartspraktijk KT3 esthetische imperfecties van het gebit zodat u weer kunt glimlachen. Onder de cosmetische tandheelkunde vallen diverse behandelingen waarmee de tandarts uw gebit kan verfraaien. Bij tandartspraktijk KT3 in Zaandam zijn we onder andere gespecialiseerd in tanden bleken en het plaatsen van facings, kronen en bruggen.

  1. Natuurlijk resultaat door innovatieve methoden
  2. Tandarts met 35 jaar ervaring
  3. Vrijblijvend intakegesprek
  4. Behandelplan en advies op maat

Een afspraak maken doet u gemakkelijk en snel online. Bent u nog geen patiënt bij ons? U bent van harte welkom bij onze praktijk! Gebruik hiervoor onderstaande knoppen.


Icoontje van tandartsinstrumenten

Tandheelkundige zorg op maat

Omdat iedere mond anders is, biedt KT3 in Zaandam tandheelkundige zorg volledig op maat. We maken eerst een afspraak met u om uw persoonlijke wensen en het behandelplan te bespreken. Naast de esthetische kant staan de functionele eigenschappen van het gebit hierbij centraal. U krijgt van ons direct een beeld van het uiteindelijke resultaat, nog voor de behandeling heeft plaatsgevonden!

Wanneer cosmetische tandheelkunde?

Bent u niet tevreden met uw gebit? Esthetische imperfecties zijn eenvoudig te verhelpen door een tandarts die gespecialiseerd is in cosmetische behandelingen. Onze tandarts in Zaandam heeft 35 jaar ervaring en is een echte expert op dit gebied. U kiest voor cosmetische tandheelkunde wanneer u gebitsproblemen ervaart die het aangezicht van uw tanden beïnvloeden. Bijvoorbeeld als uw tanden verkleurd zijn of scheef staan. Met duurzame oplossingen zorgt het team van KT3 ervoor dat u weer zonder schaamte kunt lachen.

Kosten cosmetische tandheelkunde

De kosten van een cosmetische behandeling zijn afhankelijk van de status van uw gebit en uw wensen. Complexe behandelingen zijn al snel stukken duurder dan eenvoudige alternatieven. Alle aanbieders van tandheelkundige zorg in Nederland hanteren hetzelfde tarief, dat is bepaald door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Tandartspraktijk KT3 garandeert de beste zorg voor uw gebit met extra service en een persoonlijke aanpak, maar u betaalt hiervoor dus nooit extra. U vindt de actuele tarieven op de website van de NZa.

Cosmetische behandelingen bij tandartspraktijk KT3 in Zaandam

Er bestaan verschillende manieren om uw gebit te verfraaien. Het begint allemaal met een intakegesprek met de tandarts. Tijdens deze afspraak adviseert de tandarts u over de mogelijkheden en maakt hij een behandelplan op basis van uw gebitsstatus, wensen en budget. Tandartspraktijk KT3 is vooruitstrevend en gespecialiseerd in de onderstaande cosmetische behandelingen.

Bent u nog geen patiënt bij onze praktijk? U bent van harte welkom voor een eerste kennismaking tijdens een intakegesprek.


Nieuwe patiënten zijn welkom!

Nieuwe patiënten zijn van harte welkom: bij ons komt u niet op een wachtlijst te staan!
Schrijf u in bij onze praktijk en maak kennis met uw vriendelijke en vakkundige tandarts.


Tanden laten bleken in Zaandam

Tanden bleken

Door verschillende oorzaken kunnen tanden in de loop der jaren verkleuren. Het drinken van wijn, koffie of thee en roken zijn bekende oorzaken van donker kleurende tanden. Tanden bleken wordt steeds populairder en is een effectieve manier om de natuurlijke witheid terug te krijgen. Er bestaan verschillende methoden voor het bleken van tanden. Bij tandarts KT3 in Zaandam laat u uw tanden op een veilige, professionele manier bleken met de beste resultaten. Voor u het weet ziet u weer een frisse, stralende lach in de spiegel!

De combinatie van in de praktijk bleken en vervolgbehandelingen thuis levert de beste en meest duurzame resultaten op. We gebruiken in onze praktijk in Zaandam een gespecialiseerde lasertechniek en maken lepels op maat voor de vervolgbehandelingen. Dit zorgt voor een optimaal resultaat waar u langdurig plezier van zult hebben.


Tanden na bleken
Icoontje van een kroon

Endodontologie

Endodontologie is de term die we gebruiken om een wortelkanaalbehandeling aan te duiden. Een wortelkanaalbehandeling wordt ingezet als er ontstoken tandweefsel verwijdert moet worden. Het verwijderen van tandweefsel is erg precies werk en een specialist is dan ook noodzakelijk. Deze tak van tandheelkunde wordt endodontologie genoemd.


Icoontje van een kroon

Parodontologie

Rood of bloedend tandvlees is een aanduiding van tandvleesontsteking. Vaak gaat deze vanzelf weg, maar in ergere gevallen is er een behandeling nodig van de parodontoloog. Binnen parodontologie wordt er een diagnose en behandeling gedaan om klachten van ontstoken tandvlees te verhelpen.

Het tandvlees en het onderliggende kaakbot kunnen aangetast worden door tandplaque en tandsteen, met als gevolg een tandvleesontsteking: gingivitis. U herkent deze aandoening aan rood, gezwollen en bloedend tandvlees. Wanneer het steunweefsel (parodontium) rondom de tanden ontstoken is, spreken we over parodontitis.


Icoontje van een kroon

Angst voor de tandarts

Angst voor de tandarts is heel normaal en u bent niet de enige die dit ervaart. Zo’n 40% van alle Nederlanders heeft een bepaalde angst voor de tandarts. Toch is het belangrijk dat u naar de tandarts gaat en u zich niet laat belemmeren door deze angst. Een angst tandarts kunt u helpen door u op uw gemak te stellen, zij zijn immers gespecialiseerd om hier mee om te gaan!


Icoontje van een kroon

Kunstgebit en klikgebit

Als u al langdurig kampt met tandproblemen kan het zo zijn dat u weinig tanden en kiezen meer heb. In dit geval is een kunst of klikgebit de ideale optie om alsnog stralend te kunnen lachen en zorgeloos te kunnen eten. Een kunstgebit is een volledige prothese en ligt los in de mond. In Nederland zijn er meer dan 3 miljoen mensen die een kunstgebit dragen! Een klikgebit daarentegen is net even anders. Deze wordt vastgemaakt op implantaten en zit daarom vast in de mond. Ook deze optie is erg populair!


Icoontje van een kroon

Kronen en bruggen

Wanneer er een of meerdere tanden ontbreken of zijn afgebroken, kan uw gebit gerestaureerd worden door middel van kronen of bruggen. Uw ervaren tandarts neemt de tijd om de mogelijkheden met u te bespreken en stelt een persoonlijk behandelplan op.

Een missende of afgebroken tand is erg vervelend en kan voor onzekerheid zorgen. Niet alleen omdat het uw aangezicht beïnvloedt, maar ook omdat u er last van kunt hebben tijdens het praten of eten. Net als bij facings wordt de tand afgeslepen, waarna de kroon of brug precies als een kapje over de tand heen past. Laat onze ervaren tandarts in Zaandam u adviseren en ga weer zelfverzekerd door het leven!


Icoontje van een kroon

Periodieke controle

Iedereen wil natuurlijk zijn of haar gebit netjes, schoon en mooi houden. Een periodieke controle is daarin geen overbodige luxe. Wij raden iedereen aan minstens 2 keer per jaar een periodieke controle uit te voeren bij de tandarts. Tijdens deze controle checkt de tandarts uw gebit op zaken als gaatjes, onverzorgd tandvlees, tandsteen en nog veel meer.


Icoontje van controle

Facings

Een effectieve en fraaie oplossing voor verschillende tandproblemen is het plaatsen van facings. Deze porseleinen of composiet kapjes worden op de tand of kies gelijmd. Heeft u een afgebroken of verkleurde tand? Of ergert u zich aan spleetjes tussen de tanden? Dan bieden facings uitkomst.

Om de facings te plaatsen slijpt de tandarts eerst een deel van de bestaande tand weg. Zo maakt hij ruimte voor de te plaatsen facings. Vervolgens plaatst de tandarts het composiet of porselein om de tand heen. Hiermee worden oneffenheden van de tand weggewerkt, waarbij de natuurlijke vorm van de tanden wordt behouden. Uw gebit ziet er weer fris en verzorgd uit.


Icoontje van een kroon

Tandarts voor kinderen

Heeft u een kind en is het tijd om naar de tandarts te gaan? Dan raden wij u aan naar een gespecialiseerde kindertandarts te gaan. Deze tandartsen hebben veel ervaring met het behandelen van kinderen en weten precies hoe ze moeten omgaan met verschillende type gedrag. Door veel te praten tijdens de behandeling wordt uw kind bezig gehouden en afgeleid van hetgeen waar hij of zij zo tegen op kijkt.


Contact

Wilt u weten wat wij met cosmetische tandheelkunde voor u kunnen betekenen? We maken graag vrijblijvend een afspraak met u om de mogelijkheden te bespreken. Neem voor meer informatie contact met ons op of schrijf uzelf in!

KT3 Tandartsen in Zaandam is aangesloten bij Ivoren Kruis
Tandartspraktijk KT3 in Zaandam is aangesloten bij KNMT