Gingivitis

Gingivitis

Gingivitis of te wel ontstoken Gingiva (tandvlees) wordt veroorzaakt door de bacteriën die zich in tandplaque bevinden. Het tandvlees kan gaan irriteren, bloeden of opzwellen. Gingivitis kan een vieze smaak en een onaangename adem in de mond veroorzaken. Om Gingivitis en andere tandvlees aandoeningen als abces te voorkomen, is een goede mondverzorging nodig. Om gingivitis te verwijderen is het nodig tandvlees te verwijderen, dit noemt men gingivectomie.

Op ons tandheelkundig blog vind je interessante artikelen over tandheelkunde, of ga terug naar ons tandheelkundig woordenboek.

Wat te doen tegen ontstoken tandvlees?

Ontstoken tandvlees kan vervelend zijn. Uw mond is gevoelig en u ervaart een pijnlijk gevoel. Om ontstoken tandvlees te voorkomen is het belangrijk dat u goed uw tanden poetst. Wat te doen tegen ontstoken tandvlees dat al ontstoken is? Onderneem de volgende stappen om ontstoken tandvlees (Gingivitis) te verminderen:

  • Tanden en tandvlees reinigen met tandpasta, mondspoelwater en door tussen de tanden goed schoon te maken met ragers en flosdraad. Doe dit vooral na het eten.
  • Breng spulletjes aan op het ontstoken tandvlees. Er zijn meerdere geproduceerde middelen hiervoor, een natuurlijk alternatief: honing. Honing bevat namelijk desinfecterende eigenschappen.
  • Masseer het tandvlees. Door tandvlees te masseren, stimuleert u de bloedsomloop van het tandvlees. Dit bevordert de algemene gezondheid van uw gebit.
  • Ook kunt u er uiteraard voor kiezen om uw gebit te reinigen door een specialist. De tandarts kan uitstekend tandplaque en bacteriën uit uw mond verwijderen.

Op zoek naar een tandarts?

De specialisten van KT3 tandartsenpraktijk staan voor u klaar en helpen u graag verder. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.
KT3 Tandartsen in Zaandam is aangesloten bij Ivoren Kruis
Tandartspraktijk KT3 in Zaandam is aangesloten bij KNMT