Angst voor de tandarts

Tandheelkundige behandelingen bij KT3 Zaandam

Last van tandartsangst in Zaandam? U bent absoluut niet de enige: maar liefst 40% van alle Nederlanders kampt met angst voor de tandarts. Het is dus zeker niet iets om u voor te schamen. Om te voorkomen dat uw angst u belemmert om op controle te gaan, is de tandarts van KT3 in Zaandam gespecialiseerd in het behandelen van angstige patiënten.

  1. Tandarts in Zaandam met meer dan 35 jaar ervaring
  2. Pijnloze behandelingen
  3. Vrijblijvend intakegesprek
  4. Behandelplan op maat

We nemen uw angst serieus, stellen u volledig op uw gemak en maken het tandartsbezoek tot een vertrouwde en prettige ervaring.

Tandarts Peter Klemann

Onze tandarts Peter Klemann is zeer ervaren in het behandelen van angstige patiënten.

Peter Klemann
Tandarts


Oorzaken van tandartsangst

Angst voor de tandarts kan verschillende oorzaken hebben. Een traumatische ervaring met een tandartsbezoek kan het gevoel van vertrouwen bijvoorbeeld enorm schenden. Hierdoor kan alleen al het geluid van een boor of de geur van de behandelkamer zorgen voor een paniekreactie. Daarnaast kan onduidelijkheid over behandelingen vooraf voor angst zorgen.


Behandeling van patiënten met tandartsangst

Gelukkig maken de nieuwste technieken in de tandheelkunde het tegenwoordig mogelijk om tandheelkundige behandelingen volledig pijnloos te laten verlopen. Dankzij jarenlange ervaring weet uw tandarts precies hoe om te gaan met (extreem) angstige patiënten.

We doen er alles aan om u bij ons op uw gemak te laten voelen in onze praktijk in Zaandam. Zo bieden we verschillende vormen van pijnbestrijding en nemen we de tijd voor u. Ons team herkent lichamelijke reacties die duiden op angst of paniek. We pauzeren de behandeling dan ook wanneer dat nodig is.


Pijnbestrijding

Een van de manieren waarop we uw tandartsbezoek zo prettig mogelijk laten verlopen, is het aanbieden van verschillende vormen van pijnbestrijding. Geef het dus gerust aan als u bang bent voor mogelijke pijn. We leggen u precies uit wat er gaat gebeuren en hoe de pijnbestrijding werkt. De behandeling begint pas wanneer u er klaar voor bent.


Kinderen met angst voor de tandarts

Ook bij tandartsangst geldt: voorkomen is beter dan genezen. Een prettige kennismaking met een tandartsbehandeling maakt alle verschil. Als u uw kind al vroeg meeneemt naar de tandarts, leert het dat er niets is om bang voor te zijn. Laat uw zoon of dochter daarom op jonge leeftijd alvast wennen aan de praktijk, het team en de behandeling.

Tandartspraktijk KT3 heeft een aparte afdeling gespecialiseerd in de tandheelkundige behandeling van kinderen. We behandelen kinderen vanaf 4 jaar oud in een ontspannen sfeer door ze tijdens de behandeling voor te lezen uit een kinderboek. Zo zorgen we ervoor dat kinderen zich volledig op hun gemak voelen en met plezier naar de tandarts kunnen gaan.


Tips voor mensen met tandartsangst

Natuurlijk zijn er ook dingen die u zelf kunt doen om uw angst voor de tandarts te verminderen. Zo zorgt u ervoor dat het tandartsbezoek niet meer iets is om tegenop te zien, maar een normaal onderdeel van uw persoonlijke verzorging en welzijn.

  • Wees naar de tandarts toe open over uw angst. De specialisten van tandartspraktijk KT3 in Zaandam begrijpen deze angst en weten als angst tandarts in Zaandam precies hoe hiermee om te gaan.
  • Zorg dat u de behandeling vooraf uitgebreid met de tandarts bespreekt. Zo weet u precies wat u kunt verwachten.
  • Bent u met name bang voor de pijn van een behandeling? Geef dit gerust aan, zodat de tandarts standaard verdoving kan toepassen.
  • Spreek met uw tandarts een teken af waarmee u aangeeft dat u de behandeling wilt onderbreken (bijvoorbeeld het opsteken van een hand). Door de controle te houden zult u zich meer op uw gemak voelen.
  • Zoek online informatie op over het onderwerp, begin bij ons blogartikel ‘Angst voor de tandarts‘.

Afspraak maken of inschrijven bij KT3 Zaandam

Bent u op zoek naar een geschikte tandarts voor uw tandartsangst? U bent bij ons in goede handen. Maak een afspraak of schrijf u in als nieuwe patiënt bij onze praktijk in Zaandam. We zijn ook telefonisch bereikbaar via 075 61 64 677. Onze ervaren tandarts helpt u op een pijnloze en prettige manier van uw klachten af.

Nieuwe patiënten zijn welkom!

Nieuwe patiënten zijn van harte welkom: bij tandartspraktijk KT3 in Zaandam komt u niet op een wachtlijst te staan!
Schrijf u in bij onze praktijk en maak kennis met uw vriendelijke en vakkundige tandarts.