Periodieke controle

Periodieke controle bij KT3 in Zaandam

Bij tandartspraktijk KT3 in Zaandam doen we er alles aan om uw gebit gezond en mooi te houden. We adviseren u dan ook om eens per half jaar een afspraak te maken voor een periodieke controle van uw gebit. Tijdens deze controle checkt de tandarts uw gebit en de algehele mondgezondheid. Indien nodig plannen we met u na de controle een vervolgafspraak in.

  1. Natuurlijk resultaat door innovatieve methoden
  2. Tandarts met 35 jaar ervaring
  3. Vrijblijvend intakegesprek
  4. Behandelplan en advies op maat

Een afspraak maken doet u gemakkelijk en snel online. Bent u nog geen patiënt bij ons? U bent van harte welkom bij onze praktijk! Gebruik hiervoor onderstaande knoppen.


Hoe gaat de periodieke controle in zijn werk?

Tijdens de periodieke controle neemt de tandarts uw gebit en tandvlees onder de loep om zo eventuele problemen aan het licht te brengen. De focus ligt hierbij op het detecteren van gebitsproblemen of gaatjes.


Plaque controle

De periodieke controle begint altijd met een plaque controle. Hierbij brengen we met een kwastje kleurstof aan op uw tanden en kiezen. Na met water te hebben gespoeld blijft de kleurstof alleen achter op plekken waar nog tandplaque zit. De tandarts kent aan de hand van deze controle een plaque score toe en geeft u waar nodig tips waarmee u tandplaque effectiever bestrijdt.

Polijsten

Na de plaque controle polijsten we uw gebit met behulp van een zoutstraler en verwijderen we indien nodig tandsteen. Ook analyseren we uw tandvlees en koppelen hier aan kwaliteitsscore aan. Door tijdens iedere periodieke controle diverse scores bij te houden, zijn we nog beter in staat om uw gebitstatus te monitoren.

Vervolgafspraak

Indien uit de gebitscontrole blijkt dat er een tandheelkundige behandeling vereist is, dan zal de tandarts deze ter plekke uitvoeren of een vervolgafspraak met u maken. Kleine gebitsproblemen kunnen doorgaans meteen worden verholpen, uitgebreidere behandelingen vereisen meestal een nieuwe afspraak.


Gespecialiseerd angsttandarts

Belemmert uw angst voor de tandarts u om een afspraak te maken? We stellen u graag gerust: KT3 in Zaandam is gespecialiseerd angsttandarts. De nieuwste technieken in de tandheelkunde maken het mogelijk om behandelingen volledig pijnloos te laten verlopen.

Mocht u toch gevoelens van angst of paniek ervaren, dan herkent ons team dit direct en pauzeren we de behandeling wanneer nodig. Ook nemen we de tijd om onze werkzaamheden rustig uit te leggen. We doen er alles aan om u op uw gemak te stellen in onze praktijk.


Nieuwe patiënten zijn welkom!

Periodieke controle in Zaandam? Nieuwe patiënten zijn van harte welkom: bij ons komt u niet op een wachtlijst te staan!
Schrijf u in bij onze praktijk en maak kennis met uw vriendelijke en vakkundige tandarts.

Kosten periodieke controle

De kosten die horen bij een periodieke controle hangen af van uw gebitssituatie. Wanneer er geen problemen worden gesignaleerd, zullen de kosten logischerwijs lager uitvallen dan wanneer er aanvullende behandelingen vereist zijn. De tarieven voor tandheelkundige behandelingen en mondzorg worden door de Nederlandse Zorgautoriteit vastgesteld.


Veelgestelde vragen over periodieke controle

Het doel van de periodieke controle is het tijdig signaleren van mogelijke gebitsproblemen. Hiernaast kunnen sommige gebitsafwijkingen een indicatie zijn voor algemene gezondheidsproblemen. De periodieke controle is dus niet alleen goed voor uw gebit, maar voor uw hele algemene gezondheid.

Bij Tandartspraktijk KT3 Zaandam raden we aan ieder halfjaar langs te komen voor een periodieke gebitscontrole. Zodoende hebben we de gelegenheid om direct in te spelen op eventuele tand- en mondproblemen.

Tot het 18e levensjaar worden periodieke controles vergoed vanuit de basisverzekering. Wanneer u 18 jaar of ouder bent verschilt dit per verzekeraar. We adviseren contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij om te controleren of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

De tijdsduur van de controle hangt nauw samen met de staat van uw gebit. Er bestaat dan ook geen vaste tijdsduur voor een controleafspraak, maar gemiddeld duurt een periodieke controle zo’n 40 minuten.


Afspraak maken

Heeft u meer informatie nodig over periodieke controles of maakt u graag een afspraak? Neem dan gerust contact met ons op, ook als u nog geen cliënt bij ons bent. We heten u van harte welkom in onze praktijk.