Tandarts voor kinderen

Tandarts voor kinderen

Zoekt u een kindertandarts in Zaandam? Bij onze tandartspraktijk in Zaandam is er extra aandacht voor kinderen. Ons team heeft een gespecialiseerde afdeling voor kinderen en zorgt ervoor dat kinderen zich gelijk op hun gemak voelen in onze praktijk.

  • Kindvriendelijke tandheelkunde voor alle kinderen
  • Huiselijke praktijk waar kinderen zich op hun gemak voelen
  • 35 jaar ervaring

Samen met uw kind een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op door gebruik te maken van één van onderstaande knoppen.

Onze kindertandarts (tandarts-pedodontoloog) hebben veel ervaring in het behandelen van jonge kinderen, kinderen met gedragsproblemen, of kinderen met medische problematiek. Tijdens de tandheelkundige behandeling legt onze kindertandarts alles op het eigen niveau van het kind uit. Door veel tijdens de behandeling te praten, worden kinderen af geleidt en hebben ze het gevoel dat zelf ook mogen kiezen. Uiteraard is het behandelplan hetzelfde echter het pad naar de uitkomst is in deze aangepast aan het kind.


Neem uw kind mee naar onze tandarts

Ook kinderen moeten naar de tandarts. Misschien kunnen we zelfs beter zeggen: juist kinderen moeten naar de tandarts. De tanden en kiezen van kinderen zijn nog niet volledig uitgehard wanneer ze doorbreken. Hierdoor zijn ze veel vatbaarder voor zuren en bacteriën.

Het is belangrijk dat we tijdig advies kunnen geven over voeding en het schoonhouden van het kindergebit. We helpen uw kind bewust te maken van zijn gebit en geven u als ouder ondersteuning en tips waar nodig.

 

De eerste afspraak

We krijgen regelmatig de vraag op welke leeftijd een kind klaar is om mee te gaan naar de tandarts. Bij KT3 houden we doorgaans de leeftijd aan van 2 jaar, maar u kunt er eigenlijk niet vroeg genoeg mee beginnen. Het is belangrijk dat uw kind went aan de tandarts en de praktijk.

Wanneer een eerste tandartsbezoek uit noodzaak is, dan krijgt het kind gemakkelijk de associatie met pijn of narigheid. Angst voor de tandarts willen we natuurlijk te allen tijde voorkomen. We adviseren daarom om uw kind tijdig mee te nemen naar uw periodieke controle. We betrekken uw kind dan op een speelse manier bij uw afspraak, bijvoorbeeld door voor te lezen uit een kinderboek.


Jong geleerd, veel zelfvertrouwen

Voor iedereen is het ideaal om minimaal twee maal per jaar op controle te gaan bij de tandarts. Voor kinderen geldt vooral, hoe eerder het kindergebit kan worden gecontroleerd, hoe beter het is. Preventieve behandelingen zijn vaak minder ingrijpen en zorgen ook nog eens voor vertrouwen bij het kind. Als een een kind al vroeg meekomt naar de tandartspraktijk is het al gewend aan de tandarts, de behandelkamer en de instrumenten die de kindertandarts gebruikt. Zelf in de stoel zitten als kind is de volgende stap, waarbij wij op een speelse manier in de mond van uw kind kijken. De laatste stap is om uw kind, eenmaal gewend alleen de behandelkamer in te gaan. Dit hele proces zorgt voor een optimale zelfvertrouwen bij het kind.

Passie voor kindertandzorg

Het behandelen van kinderen is echt een vak apart. Onze kindertandarts Kim Nam Young van KT3 Tandartspraktijk Zaandam begeleidt kinderen in de praktijk en stelt ze direct op hun gemak.

“Een fijne kennismaking met de tandarts maakt bij kinderen een groot verschil. Wanneer u uw kinderen in een vroeg stadium meeneemt naar de tandarts, dan leert het dat de tandarts helemaal niet eng hoeft te zijn.”

Kim Nam Young

Assistente Kim Nam Young

Preventie

Om het proces van gewenning nog vlotter te laten verlopen leert onze assistente uw kind op een speelse manier zijn tanden poetsen. Door middel van een kleurstof die plaque en etensresten kleurt, laat ze zien waar nog beter gepoetst moet worden. De assistente betrekt u als ouder ook in het proces van gebitsreiniging en de controle ervan.

Nieuwe patiënten zijn welkom!

Nieuwe patiënten zijn van harte welkom: bij onze praktijk in Zaandam komt u niet op een wachtlijst te staan!
Schrijf u in bij onze praktijk en maak kennis met uw vriendelijke en vakkundige tandarts.


Veelgestelde vragen over de kindertandarts

We adviseren om samen met uw kind te komen zodra deze een leeftijd van 2 à 3 jaar heeft bereikt. Hierdoor went uw kind al op jonge leeftijd aan de tandarts én tandenborstel. Ook geven we u als ouder nuttige tips en adviezen.

We raden aan om minimaal eens per half jaar langs te komen met uw kind voor een preventieve gebitscontrole. Melktanden zijn minder sterk dan “grotemensentanden” en hebben een andere glazuurstructuur. Gaatjes ontstaan bij kinderen hierdoor doorgaans sneller, dus het is van belang om hier tijdig op in te spelen.

De tandarts richt zich bij kinderen op zowel preventieve als herstellende werkzaamheden. Wel zijn kinderen in onze tandartspraktijk onderdeel van een gestructureerd wenproces. Hierbij voeren we veelal basale behandelingen uit, zoals het maken van foto’s, het toedienen van fluoride en het samen poetsen van de tanden.

Tandheelkundige zorg voor kinderen tot 18 jaar wordt in principe altijd vergoed vanuit uw basisverzekering. Raadpleeg bij twijfel altijd uw zorgverzekeraar.

Contact

Wilt u samen met uw kind naar de kindertandarts in Zaandam? Dan bent u bij KT3 in Zaandam aan het juiste adres. Uw kind is bij ons in goede handen. Onze kindertandartsen zijn vakbekwaam, hebben geduld en vertellen wat ze tijdens de behandeling doen. Neem uw kind mee naar uw volgende controleafspraak of schrijf u in als nieuwe patiënt.