Kronen en bruggen

Kronen en bruggen

Heeft u last van verzwakte of ontbrekende tanden of kiezen? Tandartspraktijk KT3 zorgt ervoor dat u weer een mooi, functioneel en sterk gebit krijgt. Dit doen we door het plaatsen van kronen of bruggen. Bij tandartspraktijk KT3 in Zaandam gaan we met u in gesprek voor een optimaal behandelplan.

  1. Tandarts met 35 jaar ervaring
  2. Vrijblijvend intakegesprek
  3. Indien gewenst eerst een offerte
  4. Een persoonlijk en inzichtelijk behandelplan

Een afspraak maakt u gemakkelijk en snel online. Bent u nog niet bekend met onze praktijk? Schrijf u dan in. U bent van harte welkom!


Kronen

Een kroon is een kapje van metaal, porselein of zirkonium dat over de tand of kies wordt geplaatst en dient als een vaste vervanging van de tand of kies. Bij het loszitten of missen van een tand of kies is een beschadigde tandwortel vaak de oorzaak. Mocht onze tandarts dit constateren, dan plaatst hij eerst een implantaat. Vervolgens bevestigt hij de volledige kroon.

Tandartspraktijk KT3 Zaandam is naast het plaatsen van kronen en bruggen gespecialiseerd in het plaatsen van implantaten. Bij behoud van de tand, slijpen we eerst uw tand of kies en plaatsen we daarna een kapje. Een goede manier om uw gebit weer te laten stralen.


Wanneer een kroon laten plaatsen?

Vindt u uw tanden niet mooi door ernstige verkleuring of de vorm? Of zijn uw tanden beschadigd? Dan bieden kronen wellicht uitkomst. U krijgt er niet alleen een sterker gebit van, ook het aanzicht van uw tanden verbetert aanzienlijk. Na de behandeling blijft er geen eten meer vastzitten tussen uw tanden en kunt u weer goed kauwen en eten.

Als u uw tanden niet mooi vindt, kunnen facings ook een oplossing zijn. Bekijk de mogelijkheden op de pagina tandheelkundige behandelingen. De ervaren tandarts van tandartspraktijk KT3 in Zaandam adviseert u graag en stelt een persoonlijk behandelplan voor u op.


Bruggen

Een brug is als het ware een combinatie van drie of meer kronen aan elkaar. We plaatsen deze bij het missen van één of meerdere tanden of kiezen naast elkaar. De naastgelegen tanden dienen dan als ‘steunpilaar’ voor de brug en worden bijgeslepen.

Een brug kan ook op een implantaat worden geplaatst, zo blijven de gezonde tanden in tact. Het brugtussendeel vult de open ruimte op, die bestaat uit één of meerdere kunsttanden of -kiezen.


Wanneer een brug laten plaatsen?

Mist u één of meerdere tanden of kiezen en stoort u zich daaraan? Dan is een brug wellicht de oplossing. Door een brug ziet uw gebit er beter uit, kunt u beter kauwen en staan uw tanden en kiezen minder snel scheef.


Het behandelplan voor het plaatsen van een kroon of brug

Het plaatsen van een kroon of brug verloopt in een aantal stappen. Meestal zijn twee of drie bezoeken aan de tandarts nodig.

Stap 1: het afslijpen van de tand of kies

Tijdens de eerste afspraak geven we u een plaatselijke verdoving. Ook prepareren we uw tand of kies om ruimte te maken voor de kroon of brug, door deze af te slijpen.

Stap 2: het maken van een afdruk van uw gebit

Vervolgens maakt uw tandarts een gebitsafdruk. Dit gebeurt nog tijdens uw eerste bezoek. Daarna maakt het technisch laboratorium uw kroon of brug. Tegenwoordig is het ook mogelijk een kroon of brug te maken met een 3D-foto via de nieuwste technologie.

Stap 3: de beetregistratie

We bepalen de hoogte van de kroon of brug en de vorm van het kauw- en snijvlak door middel van de beetregistratie. Hierbij meten we de stand van de tanden en kiezen van de boven- en onderkaak.

Stap 4: de juiste kleur bepalen

De geschikte kleur voor uw kroon of brug zoekt u samen met uw tandarts uit aan de hand van een kleurschema. Mocht bij het plaatsen blijken dat de kleur nog niet perfect is, dan past onze tandtechnicus deze aan.

Stap 5: het inzetten van de noodvoorziening

De tandarts maakt een tijdelijke kroon of brug ter bescherming van uw geprepareerde tand of kies. Deze blijft zitten tot de uiteindelijke kroon of brug klaar is.

Stap 6: het plaatsen van de kroon of brug

Tijdens de laatste afspraak verwijdert de tandarts de noodvoorziening en plaatst hij de kroon of brug.


Nieuwe patiënten zijn welkom!

Kronen of bruggen? Nieuwe patiënten zijn van harte welkom: bij ons komt u niet op een wachtlijst te staan!
Schrijf u in bij onze praktijk en maak kennis met uw vriendelijke en vakkundige tandarts.

Kosten kronen en bruggen

De kosten zijn afhankelijk van de huidige status van uw gebit en uw wensen. Hoe complexer de behandeling, hoe hoger de kosten. In Nederland betaalt u voor het plaatsen van een kroon of brug bij alle zorgaanbieders dezelfde prijs. Deze is vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Indien gewenst ontvangt u van Tandartspraktijk KT3 in Zaandam na een intakegesprek een offerte op maat, die gebaseerd is op het gegeven advies en behandelplan. Kronen en bruggen gaan minimaal 10 jaar mee. Een goede mondhygiëne kan de levensduur van uw kronen of bruggen verlengen.


Contacteer tandartspraktijk KT3 Zaandam

Het team van tandartspraktijk KT3 staat voor u klaar om uw gebit weer mooi, sterk en functioneel te maken. Maak een afspraak voor een intakegesprek met onze gespecialiseerde tandarts. Tijdens het intakegesprek bekijkt de tandarts de huidige status van uw gebit en stelt hij een behandelplan op naar aanleiding van uw wensen en budget.

Indien u nog geen patiënt bent van onze praktijk, nodigen wij u graag uit voor een eerste kennismaking en een intakegesprek.