Tanden bleken Wormerland

Tanden bleken bij KT3 tandartsenpraktijk

In slechts 15 minuten veilig uw tanden bleken in de buurt van Wormerland en een natuurlijk blekend effect krijgen: dit is te danken aan de methode van KT3 tandartspraktijk voor thuisbleken onder begeleiding van ervaren tandartsen. Zo zorgen we ervoor dat u weer stralend kunt lachen. Tanden bleken is één van onze specialiteiten die we graag bedrijven. Krijg gratis advies bij uw volgende afspraak met onze ervaringsdeskundigen in de buurt van Wormerland.

  1. Natuurlijk wit resultaat
  2. Tandarts met een specialisatie in cosmetische tandheelkunde
  3. 100% veilig
Tanden na bleken

Tanden laten bleken in Zaandam

Tanden witter maken bij KT3 tandartsenpraktijk dichtbij Wormerland

Steeds meer mensen kiezen voor een bleekbehandeling om hun tanden witter te maken. Hoewel sommige mensen ervoor kunnen kiezen om zelf met de thuisbleekset aan de slag te gaan, raden we u ten zeerste aan om dit niet te doen. Studies hebben aangetoond dat het thuis bleken van tanden zonder begeleiding geen goede resultaten oplevert en dat het niet altijd veilig is voor de tanden.

Bij Tandarts KT3 bij Wormerland combineren we professionele begeleiding en advies in de praktijk met thuisbleekbehandelingen om tot het beste resultaat te komen voor tanden bleken in Wormerland.


Tanden thuis bleken: advies en begeleiding in de tandartspraktijk

Alvorens de behandeling, stelt de tandarts een oordeel over de natuurlijke kleur van uw tanden. Vervolgens spreken jullie de gewenste kleur af en krijgt u van voordien te zien hoe uw tanden eruit zullen komen te zien.


Vervolgbehandelingen thuis

Voor de bleekbehandeling krijgt u een op maat gemaakte lepel mee naar huis. U gebruikt het in combinatie met onze professionele bleekgel. De tandarts zal u alles uitleggen over het gebruik van de lepel en gel. Dan start u de behandeling thuis. Het resultaat zijn natuurlijke en witte tanden.


Kosten tanden bleken

De kosten van het bleken van tanden in Wormerland worden, net als alle overige tandheelkundige behandelingen, vastgesteld door de Nederlandse Zorginstelling (NZa). Er zijn echter verschillende factoren die van invloed zijn op de kosten. De prijs van een bleekbehandeling is afhankelijk van de conditie van de tanden en het aantal benodigde behandelingen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Laat u adviseren door onze experts tijdens de reguliere KT3 keuringen in de buurt van Wormerland. Zo komt u nooit ongelukken tegen.


Nieuwe patiënten zijn welkom!

Nieuwe patiënten zijn van harte welkom: bij ons komt u niet op een wachtlijst te staan!
Schrijf u in bij onze praktijk en maak kennis met uw vriendelijke en vakkundige tandarts.


Veelgestelde vragen over tanden bleken

Als ervaren tandartspraktijk met een specialisatie in cosmetische tandheelkunde komen we vaak dezelfde vragen tegen over het bleken van tanden. U vindt hier antwoord op de meestgestelde vragen. Staat uw vraag hier niet tussen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen u graag!

Ieder gebit heeft een eigen natuurlijke kleur. Gele tanden zijn dan ook zeker niet een teken van een ongezond gebit. De ene persoon heeft nu eenmaal wittere tanden dan de andere persoon. Naarmate u ouder wordt, kleuren uw tanden donkerder. Daarnaast spelen kleurstoffen in voedingsmiddelen een rol bij het verkleuren van tanden.

We raden patiënten af om zonder begeleiding zelf aan de slag te gaan met het bleken van de tanden. Hoewel dit een verleidelijke keuze is, vallen de resultaten vaak tegen en is de veiligheid niet gewaarborgd.

In de praktijk bespreekt u met de tandarts de gewenste kleur en neemt u samen het behandelproces door. Voor de bleekbehandelingen maken we speciale lepels op maat die u combineert met een professionele bleekgel. Hiermee bereiken we de beste resultaten waar u langdurig plezier van zult hebben.

Hoe uw tanden er na de bleekbehandeling(en) uit komen te zien, is afhankelijk van de basiskleur van uw gebit. Na de bleekbehandeling kan het zijn dat uw tanden na een aantal jaren weer beginnen te verkleuren. Een goede mondhygiëne is altijd belangrijk. Ook eet- en drinkgewoonten spelen een rol bij het verkleuren van uw gebit, net als roken. Eventueel kunt u de behandeling om de paar jaar herhalen om uw witte gebit te behouden.

Een bleekbehandeling onder begeleiding van de tandarts is absoluut veilig voor uw gebit. Bleken beschadigt de tanden niet. De beschermende werking van uw speeksel zorgt ervoor dat het glazuur zich herstelt. Ook het poetsen met een fluoridetandpasta draagt bij aan de bescherming van uw tanden.

Over het algemeen wordt cosmetische tandheelkunde niet vergoed door zorgverzekeraars. Een mogelijke vergoeding is echter afhankelijk van uw verzekeringsmaatschappij en het pakket waar u voor gekozen heeft. Om zeker te weten of uw behandeling vergoed wordt, raden we aan even contact op te nemen met uw verzekeraar. Zo weet u van tevoren precies waar u aan toe bent.

Tanden bleken kan vlekken op de tanden wel minder zichtbaar maken, maar bij aanslag of tandsteen is het aan te raden eerst een afspraak te maken bij de mondhygiënist. Door middel van een gebitsreiniging kan de aanslag verwijderd worden. Uiteraard kunt u er wel voor kiezen daarna uw tanden ook te laten bleken.

Om de behandeling optimaal te laten werken raden we u aan om 24 uur na de behandeling niet te roken en geen voedingsmiddelen te nuttigen die de tanden kunnen verkleuren. Denk hierbij aan:

  • Koffie en thee
  • Rode wijn
  • Cola
  • Zure vruchten en vruchtensappen

Vraag uw tandarts na de behandeling gerust om advies als u niet zeker bent wat u wel en niet mag eten of drinken.


Maak een afspraak

Wilt u meer weten over het bleken van tanden of bent u benieuwd hoe we uw gebit een opfrisser kunnen geven? Onze specialist geeft u graag advies tijdens de periodieke controle. Maak een afspraak of bel ons via de onderstaande knoppen.

Wij zitten ook in de buurt van:

Amsterdam NoordAssendelftKoog aan de ZaanKrommenieLandsmeerOostzaanPoelenburg – WesterkoogWesterwatering – Westzaan – WestzijdeWijdewormerWormerWormerlandWormerveerZaandamZaandijkZaanstad

KT3 Tandartsen in Zaandam is aangesloten bij Ivoren Kruis
Tandartspraktijk KT3 in Zaandam is aangesloten bij KNMT