Tanden bleken Zaandijk

Tanden bleken bij KT3 tandartsenpraktijk

Veilig uw tanden bleken op slechts 10 minuten van Zaandijk met een natuurlijk wit resultaat: het kan! Dankzij de werkwijze en methodes van tandartspraktijk KT3 kunt u nu thuis bleken onder begeleiding van ervaringsdeskundigen en tandartsen. We zorgen er met deze methodiek voor dat u weer stralend kunt lachen. Tanden bleken is één van onze specialiteiten waar we veel kennis van hebben. U ontvangt bij uw eerste controle-afspraak direct een vrijblijvend advies van ervaren tandartsen uit Zaandijk.

  1. Natuurlijk wit resultaat
  2. Tandarts met een specialisatie in cosmetische tandheelkunde
  3. 100% veilig
Tanden na bleken

Tanden laten bleken in Zaandam

Tanden witter maken bij KT3 tandartsenpraktijk dichtbij Zaandijk

Wilt u wittere tanden? Steeds meer mensen kiezen voor een bleekbehandeling om hun gebit een aantal tinten witter te maken. Sommigen hiervan kiezen ervoor om dit zelf te doen aan de hand van een thuisbleekkit. Wij raden dit echter ten zeerste af. Zonder professionele begeleiding kan thuis tanden bleken negatieve gevolgen hebben op uw gebit. U brengt hierdoor de veiligheid van uw tanden in gevaar.

KT3 tandartsenpraktijk combineert professionele begeleiding met een passend advies, waardoor in de praktijk thuis bleekbehandelingen goed uitpakken voor de beste resultaten. Tanden bleken in Zaandijk? Het kan met KT3!


Tanden thuis bleken: advies en begeleiding in de tandartspraktijk

Voordat onze deskundigen de behandeling aangaat, bepaalt hij of zij van tevoren welke tint en kleur uw gebit van nature heeft. Daarna bespreken we met u wat uw gewenste tint is en krijgt u direct te zien hoe uw tanden eruit komen te zien.


Vervolgbehandelingen thuis

Voor de bleekbehandelingen binnenshuis krijgt u op maat gemaakt lepels mee. Deze gaat u in combinatie met een professionele bleekgel gebruiken. De tandarts legt u van te voeren goed uit hoe alles werkt en wat de bedoeling is. U gaat vervolgens zelf thuis aan de slag. Het resultaat? Natuurlijk een wit gebit.


Kosten tanden bleken

De kosten voor het bleken van uw tanden in Zaandijk worden, net als reguliere tandheelkundige behandelingen, vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Diverse factoren spelen een rol in de vaststelling van de kosten. Uw huidige gebitssituatie en het aantal behandelingen bepalen voor een deel wat de kosten zullen zijn. Benieuwd naar wat voor u mogelijk is? Laat u dan adviseren door onze professionele tandartsen. Tijdens een periodieke afspraak van KT3 in de buurt van Zaandijk staan ze altijd voor u klaar!


Nieuwe patiënten zijn welkom!

Tanden bleken in Zaandijk? Nieuwe patiënten zijn van harte welkom: bij ons komt u niet op een wachtlijst te staan!
Schrijf u in bij onze praktijk en maak kennis met uw vriendelijke en vakkundige tandarts.


Veelgestelde vragen over tanden bleken

Als ervaren tandartspraktijk met een specialisatie in cosmetische tandheelkunde komen we vaak dezelfde vragen tegen over het bleken van tanden. U vindt hier antwoord op de meest gestelde vragen over tanden bleken in Zaandijk. Staat uw vraag hier niet tussen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen u graag!

Ieder gebit heeft een eigen natuurlijke kleur. Gele tanden zijn dan ook zeker niet een teken van een ongezond gebit. De ene persoon heeft nu eenmaal wittere tanden dan de andere persoon. Naarmate u ouder wordt, kleuren uw tanden donkerder. Daarnaast spelen kleurstoffen in voedingsmiddelen een rol bij het verkleuren van tanden.

We raden patiënten af om zonder begeleiding zelf aan de slag te gaan met het bleken van de tanden. Hoewel dit een verleidelijke keuze is, vallen de resultaten vaak tegen en is de veiligheid niet gewaarborgd.

In de praktijk bespreekt u met de tandarts de gewenste kleur en neemt u samen het behandelproces door. Voor de bleekbehandelingen maken we speciale lepels op maat die u combineert met een professionele bleekgel. Hiermee bereiken we de beste resultaten waar u langdurig plezier van zult hebben.

Hoe uw tanden er na de bleekbehandeling(en) uit komen te zien, is afhankelijk van de basiskleur van uw gebit. Na de bleekbehandeling kan het zijn dat uw tanden na een aantal jaren weer beginnen te verkleuren. Een goede mondhygiëne is altijd belangrijk. Ook eet- en drinkgewoonten spelen een rol bij het verkleuren van uw gebit, net als roken. Eventueel kunt u de behandeling om de paar jaar herhalen om uw witte gebit te behouden.

Een bleekbehandeling onder begeleiding van de tandarts is absoluut veilig voor uw gebit. Bleken beschadigt de tanden niet. De beschermende werking van uw speeksel zorgt ervoor dat het glazuur zich herstelt. Ook het poetsen met een fluoridetandpasta draagt bij aan de bescherming van uw tanden.

Over het algemeen wordt cosmetische tandheelkunde niet vergoed door zorgverzekeraars. Een mogelijke vergoeding is echter afhankelijk van uw verzekeringsmaatschappij en het pakket waar u voor gekozen heeft. Om zeker te weten of uw behandeling vergoed wordt, raden we aan even contact op te nemen met uw verzekeraar. Zo weet u van tevoren precies waar u aan toe bent.

Tanden bleken kan vlekken op de tanden wel minder zichtbaar maken, maar bij aanslag of tandsteen is het aan te raden eerst een afspraak te maken bij de mondhygiënist. Door middel van een gebitsreiniging kan de aanslag verwijderd worden. Uiteraard kunt u er wel voor kiezen daarna uw tanden ook te laten bleken.

Om de behandeling optimaal te laten werken raden we u aan om 24 uur na de behandeling niet te roken en geen voedingsmiddelen te nuttigen die de tanden kunnen verkleuren. Denk hierbij aan:

  • Koffie en thee
  • Rode wijn
  • Cola
  • Zure vruchten en vruchtensappen

Vraag uw tandarts na de behandeling gerust om advies als u niet zeker bent wat u wel en niet mag eten of drinken.


Maak een afspraak

Wilt u meer weten over het bleken van tanden of bent u benieuwd hoe we uw gebit een opfrisser kunnen geven? Onze specialist geeft u graag advies tijdens de periodieke controle. Maak een afspraak of bel ons via de onderstaande knoppen.

Wij zitten ook in de buurt van:

Amsterdam NoordAssendelftKoog aan de ZaanKrommenieLandsmeerOostzaanPoelenburg – WesterkoogWesterwatering – Westzaan – WestzijdeWijdewormerWormerWormerlandWormerveerZaandamZaandijkZaanstad

KT3 Tandartsen in Zaandam is aangesloten bij Ivoren Kruis
Tandartspraktijk KT3 in Zaandam is aangesloten bij KNMT