Facings zijn een laagje/ schildje van tandkleurig vulmateriaal van composiet of porselein. De tandarts plaatst het op maat gemaakte schildje op de tand, hiermee wordt de vorm, kleur of textuur van een tand veranderd. U kunt hiermee een spleetje (diasteem) opvullen, een afgebroken hoektand (cuspidaat) repareren en scheve tanden recht laten lijken. Daarnaast worden de facings esthetisch gebruikt om uw tanden witter te maken.

 

Voor meer informatie over facings klik hier.

Op ons tandheelkundig blog vind je interessante artikelen over tandheelkunde, of ga terug naar ons tandheelkundig woordenboek.

Wat kosten facings?

De kosten van facings kunnen nogal variëren en hangen van een paar factoren af. Uw gebitssituatie, het gewenste resultaat en het gekozen materiaal zijn belangrijk in de vaststelling van de kosten. U kunt met ons een intakegesprek aangaan over uw mogelijkheden en kosten.

Facings worden tot op het 18e jaar vergoed in het basiszorgverzekering. Vanaf uw 18e vallen facings dus niet meer binnen het basiszorgverzekering. Een aanvullende tandartsverzekering kan echter een groot deel vergoeden. Een facing voor uw tand of kies kan tussen de 100 en 900 euro kosten. Hierin is porselein duurder dan composiet.

Op zoek naar een tandarts?

De specialisten van KT3 tandartsenpraktijk staan voor u klaar en helpen u graag verder. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.
KT3 Tandartsen in Zaandam is aangesloten bij Ivoren Kruis
Tandartspraktijk KT3 in Zaandam is aangesloten bij KNMT