Tandheelkundig woordenboek

Een prothese is een kunstgebit of een gedeeltelijke vervanging van de tanden of kiezen. Er zijn verschillende soorten protheses:

  • Partiële prothese: een tandvleeskleurige kunstharsplaat met tanden en/of kiezen ter vervanging van en of meer tanden/kiezen. Je kunt de prothese uit de mond nemen.
  • Frameprothese: een metalen basis met een tandvleeskleurige kunsthars met kunsttanden en/of kiezen ter vervanging van een of meer tanden/kiezen.
  • Volledige prothese/kunstgebit: als men geen eigen tanden of kiezen meer heeft kan er voor een kunstgebit worden gekozen. Wortels kunnen gebruikt worden als steun voor het kunstgebit.
  • Overkappingsprothese: dit is een klikgebit. Hierdoor krijgt het kunstgebit houvast op implantaten.

Een slecht passende prothese kan nare oorzaken hebben. Eén van deze oorzaken is een aft.

Voor meer informatie over protheses klik hier.

Op ons tandheelkundig blog vind je interessante artikelen over tandheelkunde, of ga terug naar ons tandheelkundig woordenboek.

Op zoek naar een tandarts?

De specialisten van KT3 tandartsenpraktijk staan voor u klaar en helpen u graag verder. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.

Wij zitten ook in de buurt van:

Amsterdam NoordAssendelftKoog aan de ZaanKrommenieLandsmeerOostzaanPoelenburg – WesterkoogWesterwateringWestzaan – WestzijdeWijdewormerWormerWormerlandWormerveerZaandamZaandijkZaanstad

KT3 Tandartsen is aangesloten bij Ivoren Kruis
Onze tandartspraktijk Zaandam is aangesloten bij KNMT