Tandheelkundig woordenboek

Een kunstgebit is een uitneembare prothese van het gebit en wordt gemaakt door de tandprotheticus. Een volledig kunstgebit vervangt het gehele gebit, dus boven- en onderkaak, maar een gebitsprothese kan ook delen van een gebit of tanden vervangen.

Kunstgebitten zien we veel voorkomen bij oudere mensen of mensen met een slecht gebit. Vaak wordt er gekozen voor een kunstgebit als de tanden lastig te gebruiken zijn. Een tandarts kan vakkundig een prothese maken van het gebit.

Op ons tandheelkundig blog vind je interessante artikelen over tandheelkunde, of ga terug naar ons tandheelkundig woordenboek.

Wat kost een kunstgebit?

De kosten voor het maken van een gebitsprothese lopen uiteen. Dit komt doordat er verschillende soorten zijn. Een frameprothese is gemaakt van acryl (plastic) en metaal en is daarom duurder dan de andere protheses. Andere kunstgebitten worden namelijk veelal gemaakt van acryl (plastic).

De prijs voor een volledige prothese (dus boven- en onderkaak) kost gemiddeld tussen de 800 en 1.300 euro. De kosten worden echter voor een groot deel gedekt binnen de basisverzekering. 75% van het kunstgebit wordt betaald door de basisverzekering, de overige 25% is uw eigen bijdrage.

Vaak wordt de afweging gemaakt met een klikgebit.

Op zoek naar een tandarts?

De specialisten van KT3 tandartsenpraktijk staan voor u klaar en helpen u graag verder. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.
KT3 Tandartsen in Zaandam is aangesloten bij Ivoren Kruis
Tandartspraktijk KT3 in Zaandam is aangesloten bij KNMT