Tandheelkundig woordenboek

Een klikgebit is een uitneembaar kunstgebit dat kan worden vastgeklikt op implantaten. Het verschilt niet heel veel van een kunstgebit, het belangrijkste verschil zit hem in het feit dat een klikgebit vast gemaakt kan worden en een kunstgebit ‘los’ zit. Ook kan het materiaal iets verschillen de wijze waarop er een prothese wordt gemaakt.

Op ons tandheelkundig blog vind je interessante artikelen over tandheelkunde, of ga terug naar ons tandheelkundig woordenboek.

Wat kost een klikgebit?

Een klikgebit wordt binnen de basisverzekering gedekt, mits er sprake is van een tandeloze kaak waar geen normale prothese op kan. Hierbij wordt het overgrote gedeelte gedekt door de verzekering en is sprake van een kleine eigen bijdrage. Een klikgebit kan in totaal rond de 2.500 euro kosten. Hiervan wordt 83% gedekt door de basisverzekering. De overige 17% dient u zelf te betalen als eigen bijdrage. Dit komt neer op iets meer dan 400 euro.

Op zoek naar een tandarts?

De specialisten van KT3 tandartsenpraktijk staan voor u klaar en helpen u graag verder. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.
KT3 Tandartsen in Zaandam is aangesloten bij Ivoren Kruis
Tandartspraktijk KT3 in Zaandam is aangesloten bij KNMT