Een etsbrug of plakbrug is een alternatief voor het vervangen van ontbrekende tanden. Het kenmerk van etsbruggen is dat tandartsen ze op complete of bijna complete tanden of kiezen kunnen plakken zonder dat er uitgebreid geslepen hoeft te worden. Er zijn twee manieren om een ​​etsbrug aan te brengen.

Bij de eerste methode bevestigt een tandarts een kant van een etsbrug aan een aangrenzende tand of kies. Op de tweede manier bevestigt de tandarts aan beide zijden een etsbrug, een tand of kies.

Kunsttanden (kunstgebitten) worden gebruikt om de lege ruimtes van ontbrekende tanden of kiezen op te vullen. De zogenaamde vaste vleugels zorgen voor ondersteuning. Tandartsen repareren dit met cement en dat valt niet door het persoon zelf te verwijderen.

Op ons tandheelkundig blog vind je interessante artikelen over tandheelkunde, of ga terug naar ons tandheelkundig woordenboek.

Op zoek naar een tandarts?

De specialisten van KT3 tandartsenpraktijk staan voor u klaar en helpen u graag verder. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.
KT3 Tandartsen in Zaandam is aangesloten bij Ivoren Kruis
Tandartspraktijk KT3 in Zaandam is aangesloten bij KNMT