Tandheelkundig woordenboek

Cariës zijn gaatjes in de tanden of kiezen. Ook wel tandbederf of gaatjes genoemd. Deze aandoening wordt veroorzaakt door het zuur van bacteriën, dat in de mond wordt aangemaakt om suikers en koolhydraten in ons voedsel verder af te breken. Deze zuren verzwakken het tandglazuur met als gevolg gaatjes in de tand of kies. Het is slechts een kwestie van tijd voordat het getroffen gebied ontstoken raakt. De meest voorkomende reden is slechte gebitsverzorging, omdat deze bacteriën vooral in tandplaque voorkomen. Bovendien kunnen bepaalde eetgewoonten ook het risico op cariës vergroten.

Op ons tandheelkundig blog vind je interessante artikelen over tandheelkunde, of ga terug naar ons tandheelkundig woordenboek.

Op zoek naar een tandarts?

De specialisten van KT3 tandartsenpraktijk staan voor u klaar en helpen u graag verder. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.

Wij zitten ook in de buurt van:

Amsterdam NoordAssendelftKoog aan de ZaanKrommenieLandsmeerOostzaanPoelenburg – WesterkoogWesterwateringWestzaan – WestzijdeWijdewormerWormerWormerlandWormerveerZaandamZaandijkZaanstad

KT3 Tandartsen is aangesloten bij Ivoren Kruis
Onze tandartspraktijk Zaandam is aangesloten bij KNMT