Wortelkanaalbehandeling

Wortelkanaalbehandeling

De wortelkanaalbehandeling, ofwel zenuwbehandeling, is vaak één van de meest gevreesde behandelingen bij een tandartsenpraktijk. De behandeling zelf is meestal geheel pijnloos aangezien het onder verdoving wordt uitgevoerd. In slechts enkele gevallen kan er wel pijn ervaren worden tijdens de behandeling, zoals bij een acute ontsteking of een abces (dikke wang).

Bij een wortelkanaalbehandeling wordt het ontstoken tandweefsel verwijderd. Het hoofddoel van de behandeling is het behoud van de tand/kies.

Wanneer moet je een wortelkanaalbehandeling?

Bij last van tand- of kiespijn, grijze verkleuring van de tand, of een ontsteking aan de wortelpunt zal een wortelkanaalbehandeling nodig zijn. Bij tand- en kiespijn is het altijd verstandig om de tandarts te raadplegen. Die kan adviseren welke behandeling nodig is om de pijn en/of klachten te verhelpen. Deze tak van tandheelkunde heet endodontologie.

Oorzaak van een wortelkanaalontsteking

Wortelkanaalbehandeling bij Tandarts KT3

Er zijn meerdere oorzaken mogelijk van een wortelkanaalontsteking. Vaak zijn bacteriën verantwoordelijk voor een ontsteking in het wortelkanaal. Daarnaast kan ook een lekkende vulling de oorzaak zijn. Het is mogelijk dat een ontstoken wortel van de kies of tand veel pijn geeft, maar het kan ook een tijd onopgemerkt blijven.

Hoe gaat een wortelkanaalbehandeling?

De tandarts maakt tijdens een wortelkanaalbehandeling alle wortelkanalen goed schoon en vult deze op. Tijdens de behandeling worden er tussentijds röntgenfoto’s gemaakt om alles te controleren. De tand of kies moet na een wortelkanaalbehandeling weer goed zijn zonder pijn. Daarom wordt de tand of kies na het schoonmaken en vullen van de wortelkanalen (opnieuw) gevuld. Na behandeling zal de ontsteking in het kaakbot herstellen.

Na de behandeling wordt er soms een controle afspraak gemaakt. Tijdens deze controle maakt de tandarts een nieuwe röntgenfoto. Zo kan het herstel van het kaakbot gecontroleerd worden.

Wortelkanaalbehandeling bij KT3 Tandartsen Zaandam

Bij KT3 Tandartsen in Zaandam kunt u terecht voor je wortelkanaalbehandeling, oftewel endodontologie. De ervaren tandartsen zijn gespecialiseerd in de behandeling en hebben er jarenlange ervaring mee.

Ook bij angst voor de tandarts kunnen we u van dienst zijn. De deskundige medewerkers zijn getraind in het geruststellen van patiënten. Mede daarom is het welzijn van al onze patiënten ook van groot belang, we willen graag iedereen een fijne behandeling geven.

KT3 Tandartsenpraktijk zit in de buurt van:

Zaandam – Zaanstad – Poelenburg – Westzijde Zaandam – Zaandam Zuid – Oostzaan – Amsterdam Noord – Westzaan – Wormer – Krommenie